Hírek
#govolcanic projectleírás
A #govolcanic project magyar vulkanikus boros portfóliót 2016. Július 1-jén mutatták először be Londonban. Az egy angol borkereskedő cégből és magyar borászokból álló közös kezdményezés célja, hogy kis szériás, rendkívül magas minőségű magyar, első sorban vulkanikus termőhelyekről származó borokat juttassanak … “#govolcanic projectleírás” bővebben
Szakács a Teraszon – a második recept
A második borvacsoránkon a résztvevők többsége által legjobbnak ítélt somlói étel-bor párosítás : Báránysült vele sült zöldségekkel és hagymás törtkrumplival – Kőfejtő Juhfark Hozzávalók: csontos báránycomb – kb. 20 dkg /fő Együtt sül a báránnyal : gyökérzöldségek ( sárgarépa, petrezselyem, … “Szakács a Teraszon – a második recept” bővebben
Szakács a Teraszon – első recept
Az első borvacsoránkon résztvevők többsége által legjobbnak ítélt somlói étel-bor párosítás : Baconos kecskesajt grillezve, körtével – Hollóvár Hárslevelű Hozzávalók, egy főre előételként kb. 10 dkg/3 ujjvastagságú kecskesajt-szelettel, és fél körtével számolva: – félkemény kecskesajt – húsos bacon szalonna – körte … “Szakács a Teraszon – első recept” bővebben
Szakács a (Panoráma)Teraszon
Főzött már Séd forrásnál az önkénteseinknek bográcsban, 8 fogásos exkluzívat messziről jött borszakértőknek, filmforgatáson lassított felvételhez, és csak úgy, nekünk, somlóiaknak, saját kedvére valót. Bár ritkán látjátok a konyháján kívül, az ő főztjét dícsértétek minden Borászgálánkon, és 4 évvel ezelőtti … “Szakács a (Panoráma)Teraszon” bővebben
A Vulkánok Elixírje. Alder Yarrow írása a Somlóról.
A vulkánok elixírje: A Somló borai, Magyarországról Alder Yarrow (www.vinography.com ) cikkének nyers magyar fordítása a Somlóról. Eredeti cikk itt. A harmadik napomat töltöttem épp a paradicsomban amikor beugrott egy felismerés, abból a fajtából, amiért minden borszakíró folyamatosan imádkozik. Teljesen … “A Vulkánok Elixírje. Alder Yarrow írása a Somlóról.” bővebben