Egymás hegyén.. – Somló a Gellértben 2016

Gellert-event-cover

2016. áprilisában a legújabb somlói borokat újra együtt lehet majd kóstolni a Gellértben, ráadásul  idén a borászok maguk kínálják majd aktuális és legújabb évjárataikból a kóstolót!

Több mint 20 somló-hegyi, három tokaji és három balatoni borász egy helyen, egy időben április 8-án 13:00 órától a Gellért – hegy lábánál.

JEGYRENDELÉS ELŐVÉTELBEN 

A több, mint 80 féle somlói bort kínáló sétálókóstolóval párhuzamosan három szakmai szemináriumot is szervezünk az érdeklődőknek. Központban természetesen itt is a Somló lesz majd: ránézünk a hegyünkre úgy mint egy vulkanikus tanúhegyre és úgy is mint egy önálló, világszinten is egyedülálló borvidékre. Ez utóbbi vizsgálatánál segítségünkre lesznek olyan tokaji és balatoni neves borászok, akik saját borvidékükön hasonlóan egyedi, főként vulkanikus talajú termőhelyeken dolgoznak.
A szekciókra a maximált vendégszám 45 fő/szeminárium, ezekre a helyeket beérkezési sorrendben értékesítjük majd. A betelt szemináriumokról itt és a Facebook eseménynél is hírt adunk majd. 

A rendezvény díszvendégei Fekete Béla bácsi és Bori néni a Fekete Pincétől
Helyszín : Danubius Hotel Gellért 1111 Budapest , Szent Gellért tér 1.

Program:
13:00 – 13:15 Megnyitó, sétálókóstoló az emeleti nagyteremben

Borászatok: A nagybajuszú Jász Laci pincéje, Barnabás Pince, Bogdán Pincészet, Clements – Erika Borház, Csetvei Pincészet, Fazekas Borászat, Fekete Pince, Géró Peti pincéje, Györgykovács Imre, Hegedűs – Szabó Pincészet, Kancellár Birtok, Kolonics Pincészet, Marton Pincészet, Somlió Birtok, Somlói Apátsági Pincészet, Somlói Vándor pince, St Margit Pincészet, Szalai Pince, Tornai Pincészet, Tóth Pince, Zsirai Pincészet

Kisterem, különleges borok ültetett kóstolójával egybekötött szemináriumok:
13:30 – 15:00 Virtuális Geotúra a Somlón – vulkánunk ahogy még nem láttad, borok amiket még nem kóstoltál.

dr. Vári Kovács József előadása a Somló geológiájáról,  közben régi és különleges múzeális somlói borok kóstolója

15:00-16:30 Tanúhegyek ha találkoznak .. – borászok beszélgetnek a Balatonról és a Somlóról
Résztvevő borászatok: Laposa Birtok, Pálffy Pincészet, 2HA a Balatonról,  Barcza Bálint, Tornai Pincészet, Tóth Pince a Somlóról. A kerekasztal-beszélgetés közben a megjelent borászok erre az eseményre kiválasztott borainak kóstolója.

16:30 – 18:00 Vulkánkitörések ha találkoznak.. – borászok beszélgetnek Tokajról és a Somlóról Résztvevők: Homoky Dorka, Takács Lajos, Zsirai Kata Tokajból, Kis Tamás , Kolonics Károly és Várszegi György Somlóról. A kerekasztal beszélgetés közben 2013 -as furmintok kóstolása Tokaj és Somló 4 legjellemzőbb, különböző talajítpusú dűlőjéből. Moderátor: Ripka Gergő, a Tokaj Guide Írója

Zárás: 20:00 

A rendezvény teljes ideje alatt a vendégek a Gellért szálló különleges, erre az alkalomra összeállított gasztronómiai kínálatából válogathatnak. A belépőjegyek az ételek árát nem tartalmazzák.

JEGYRENDELÉS

Jegyárak:  

SÉTÁLÓ – csak a sétálókóstolóra, korlátlan borfogyasztással
ELŐVÉTEL : 3900 Ft        HELYSZÍNEN : 4500 Ft

SZEMINÁRIUMI JEGYEK – CSAK ELŐVÉTELLEL: 
KOMBI 1 – sétálókóstóló + 1 szeminárium 5400 Ft
KOMBI 2 – sétálókóstoló + 2 szeminárium 7900 Ft
KOMBI 3 – sétálókóstoló + 3 szeminárium 8500 Ft 

KOMBI1-2 jegyek foglalásánál kérjük írjátok a “Megjegyzés” rovatba, hogy melyik szemináriumra kéritek a jegyet. Ha ezt elmulasztanátok, felhívunk benneteket telefonon, és egyeztetünk. A betelt szemináriumokról itt és a Facebook eseménynél is hírt adunk majd.

Elővétel Utalással: rendelés után a rendszer küld egy e-mailt bankszámlaszámokkal – ide utalj – ahogy látjuk a számlán a pénzt küldünk egy e-számlát – a helyszínen a rendelésszámmal és/vagy neved bemondásával átveheted a karszalagod

Elővétel PayPal-el: rendelés után küldünk egy e-számlát – a helyszínen a rendelésszámmal és/vagy a neved bemondásával átveheted a karszalagot

A betelt szemináriumokról itt és a Facebook eseménynél is hírt adunk majd.

A jegyekben nincs étel és nincs kóstolópohár sem – poharat a helyszínen 500 Ft-os betétdíj ellenében adunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.