Szakács a Teraszon – első recept

kecskesajt körtével

Az első borvacsoránkon résztvevők többsége által legjobbnak ítélt somlói étel-bor párosítás : Baconos kecskesajt grillezve, körtével – Hollóvár Hárslevelű

Hozzávalók, egy főre előételként kb. 10 dkg/3 ujjvastagságú kecskesajt-szelettel, és fél körtével számolva:
– félkemény kecskesajt
– húsos bacon szalonna
– körte
– balzsamecet
– tökmagolaj
A kecskesajtot ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, bacon szalonnába göngyöljük és saját zsírjában megpirítjuk. A körtét cikkekre vágjuk és a szalonnás-kecskesajtos kisült zsírban karamellizáljuk.
Tálaláskor a körtét balzsamecettel, a kecskesajt-csíkokat pedig pár csepp tökmagolajjal ízesítjük.

Szabó István, szakács

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.